Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck

TEL.: 0596 - 591 249

Ook dit jaar gaat Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck samen met Tuincentrum GroenRijk Eemsdelta weer een middag houden in het kader van: Een gezond gebit voor honden!

 

Wanneer?
In GroenRijk zijn alle honden welkom op donderdag 23 februari tussen 14:00 uur en 15:30 uur.
Bij deze controle zal een dierenarts het gebit van uw hond nakijken op tandplaque en tandsteen. Ook de stand van het gebit wordt nagekeken en we kunnen u poetstips geven! Voor eigenaren bieden we een heerlijke appel aan en voor uw hond een kleine verrassing.

U bent van harte welkom met uw hond!
Voor honden en katten is het belangrijk dat er geen tandplaque en/of tandsteen vormt. Wanneer een hond/kat niet goed op de brokken kauwt of vaak vleesvoeding of andere zachte tussendoortjes krijgt, zal tandplaque zich gaan vormen en na een tijd zich om gaan zetten in tandsteen. Tandsteen kan ervoor zorgen dat het tandvlees omhoog wordt gedrukt en zo komen wortels bloot te liggen. Wanneer er wortels bloot liggen zullen deze na een tijd, in combinatie met tandplaque/tandsteen,gaan oplossen en rotten. En dit willen we natuurlijk voorkomen! Bacteriƫn die vrij komen bij tandsteen kunnen zelfs voor hartproblemen zorgen!

Hoe voorkomt u dit?
Poetsen! Dagelijks poetsen van het gebit voorkomt vorming van tandsteen. Niet ieder huisdier zal dit toelaten, dan zijn er andere oplossingen zoals zelfklevende tandpasta, mondwater en kauwstaven.

Is het al te laat en zit er al tandsteen op het gebit?
Dan zal het gebit eerst onder narcose gereinigd moeten worden. Daarna kunt u pas starten met poetsen of andere middelen.

Graag zien we u donderdag 23 februari!