Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck

TEL.: 0596 - 591 249

Beste Konijneneigenaar,

Er is inmiddels een vaccin beschikbaar tegen RHD2. We hebben ook al meerdere vaccinatie rondes gehad in de praktijk. De reden dat we vaccinatiedagen hebben is, omdat het vaccin niet per konijn in 1 flesje zit, en dit vaccin na aanbreken niet langer dan 8 uur houdbaar is.

We gaan woensdag 17 augustus met het nieuwe vaccin tegen RHD 2 vaccineren bij GroenRijk Eemsdelta.

Deze middag staat in het teken van konijnen en kunt u ook voor al uw vragen terecht, nagels knippen (kosteloos) etc.

Woensdag 17 augustus GroenRijk Eemsdelta
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Opgave voor vaccineren verplicht per mail of telefoon voor dinsdag 16 augustus 12 uur

Het vaccin RHD 2 moet de eerste keer 2 keer gegeven worden met een tussenpoos van 6 weken. Daarna moet dit vaccin ieder half jaar gegeven worden voor de juiste bescherming.
Let op: Dit vaccin is uitsluitend tegen de 2e variant RHD, de ‘’normale’’ enting wordt hiernaast ook geadviseerd. Indien u deze ook wenst dan is dit mogelijk op 17 augustus.

Het vaccin tegen RHD 2 beschermt al na 7 dagen. Uw konijn moet gezond zijn en minimaal 4 weken oud.

Opgeven is verplicht, wij willen dit graag vóór dinsdag 16 augustus 2016 12.00 uur weten, zo kunnen wij voldoende entstof bestellen.

Kosten:
Eerste keer RHD 2 vaccineren = € 22
2e keer vaccineren, (booster na 6 weken op d praktijk) = €12,50
Daarna ieder half jaar vaccineren: €22

Jaarlijkse  Myxomatose - RHD: €29,50

GroenRijk Eemsdelta aanbieding
Eerste keer RHD 2 in combinatie met Myxomatose - RHD: 47,50 euro

De faculteit Diergeneeskunde adviseert de volgende maatregelen voor particuliere eigenaren van konijnen:

- Ruimtes waar mogelijke besmette konijnen zijn geweest dienen grondig gereinigd te worden met water en zeep en daarna gedesinfecteerd te worden. Voorbeelden van bruikbare desinfectiemiddelen zijn onder andere Virkon-S® en natriumhypochloriet. Deze zijn te koop bij dierenspeciaalzaken, agrarische winkels etc. Uw dierenarts kan u hierover ook adviseren.
- Voer geen (vers) gras of groente van buiten (moestuin) aan uw konijn. Kijk ook uit met het voeren van hooi of kuilvoer waarvan u vermoedt dat wilde konijnen er bij kunnen zijn gekomen.
- Goede (hand)hygiëne is belangrijk om verspreiding van het virus te beperken; was uw handen extra goed met water en zeep vóór en na het voeren en verzorgen van uw konijn.
- Pas op met besmette konijnenveldjes (besmet met urine van wilde konijnen). Via uw schoeisel kan het virus verspreid worden. Houdt u uw konijnen binnen? Wissel van schoeisel bij het naar binnen gaan. Houdt u uw konijnen buiten, bijvoorbeeld in een ren in de tuin? Dan kunt u daar het beste andere schoenen dragen dan dat u op straat draagt. Laat uw konijnen in ieder geval niet in contact komen met schoeisel waarmee u over mogelijk besmet terrein heeft gelopen.
- Laat bij acute sterfte onder uw konijnen een pathologisch onderzoek uitvoeren. Uw dierenarts kan u hierbij adviseren.


Treft u dode wilde konijnen aan? Meldt deze dan bij het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) via hun website www.dwhc.nl/report.html.


Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

Graag tot woensdag de 17e met uw konijn!

Vriendelijke groet uw assistentes van dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck