Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck

TEL.: 0596 - 591 249

Beste konijnenhoud(st)er,

Woensdag 20 april 2016 is het weer zover! Op deze middag kunt u uw konijn(en) laten vaccineren tegen Myxomatose en Rabbit Hemorhagic Disease (RHD) (dit wordt ook wel Viral Hemorhagic Syndrome (VHS) genoemd).

 

Het afgelopen najaar zijn er in onze regio helaas konijnen overleden aan het RHD2 virus. Een variant van de RHD waar we helaas nog niet tegen konden vaccineren. Vanaf half april hopen we een vaccinatie tot onze beschikking te hebben die tegen deze variant beschermt. LET OP: Dit is een apart vaccin, wilt u uw konijn beschermen tegen de Myxomatose, de ‘normale’ RHD1 en RHD2 virus, dan moet uw konijn dus 2 vaccinaties hebben. Dit vaccin is dus nog niet op de markt, we hebben hiervan dus ook nog geen prijs. U krijgt dit te horen zodra wij dit weten! Het vaccin beschermt een half jaar tegen de RHD2 variant. Wilt u uw konijn ook tegen deze variant beschermen? Geef dit aan bij het maken van een afspraak!

Voor deze beide vaccinaties moet uw konijn minimaal 5 weken oud zijn en het konijn moet goed gezond zijn. Ook dit jaar hebben we een speciale vaccinatie dag in Tuincentrum GroenRijk te Appingedam, GroenRijk  biedt iedere klant die tijdens de speciale vaccinatie-dag komt een leuk cadeautje voor uw konijn(en) aan. Tijdens de vaccinatie-afspraak kijken we uw konijn na en letten we speciaal op het gewicht, oren, ogen, de huid, vacht en knippen indien nodig de nagels. Ook geven we graag informatie over de juiste voeding, castratie/sterilisatie en beantwoorden we uw overige vragen.

Speciale vaccinatie-dag bij GroenRijk in Appingedam.
Wanneer? Woensdag 20 april 2016
Tijd: 14.00-16.00
Aanmelden nodig: Ja
Kosten tijdens speciale vaccinatie-dag 20 april 2016 in GroenRijk Appingedam: €24 (normaal €29,50 )

Graag aanmelden voor vrijdag 8 april 2016 via 0596-591249 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Graag bij het maken van de afspraak aangeven of u tussen 14.00 - 15.00 uur of tussen 15.00 - 16.00 uur wilt komen en met hoeveel konijnen in verband met de entstof.

Met vriendelijke groeten, uw assistentes en dierenartsen

Dierenartsenpraktijk Van Zeebroeck